Tracking technologie voor smartwatch onderweg

Apple Watch voordelig aanschaffen - iWatch24.nl

Een nieuwe technologie die in ontwikkeling is door de Human-Computer Interaction Institute (HCII) uit de Verenigde Staten, zou revolutionair kunnen zijn voor de smartwatch en andere kleine schermen. Dankzij de nieuwe technologie, die nog in ontwikkeling is, zou het straks mogelijk moeten zijn om je smartwatch te besturen door met een vinger over je arm te bewegen.

tracking

Hightech in je smartwatch

De Future Interfaces Group van HCII presenteerde deze technologie op 10 mei in San Jose, bij de Association for Computing Machinery. Hoewel het idee achter het gebruik van je arm als touchpad niet nieuw is, werd het nog niet eerder zo uitgevoerd. Het enige dat je nodig hebt om het te kunnen gebruiken is een speciale ring om je vinger en uiteraard de smartwatch met deze tracking technologie. Deze ring communiceert met de smartwatch door middel van elektrische signalen.
Met deze technologie worden dingen, die normaal gesproken onhandig zijn op het kleine scherm van een smartwatch, makkelijker gemaakt. Zo wordt je arm dus een extensie van het scherm. Scrollen wordt makkelijker gemaakt en door bepaalde tekens uit te beelden kun je apps openen. Wat dacht je van games die je kunt besturen vanaf je arm. Zelfs bellen kan met de tracking technologie. Door de achterkant van je hand op de plek van de numerieke toetsen te raken kun je het toetsenbord bedienen.

Nog even wachten

Het klinkt allemaal erg leuk maar vooralsnog is het toekomstmuziek. Enkele problemen waar de ontwikkelaars tegenaan lopen zijn de ring en de menselijke huid. De ring moet voor langere periodes een lading vast kunnen houden, dit is iets dat nu nog niet mogelijk is. Onze huid is een probleem doordat het systeem nog niet om kan gaan met dingen als zweet en de constante bewegingen van ons lichaam. Als deze problemen overwonnen kunnen worden, maakt deze technologie het mogelijk om smartwatches naar een nieuw niveau te tillen.

Hoewel de technologie dus nog niet daar is, waar het moet zijn voor gebruik in een smartwatch, biedt dit toch leuke vooruitzichten voor de toekomst van draagbare technologie.