Stukje geschiedenis van de Apple Watch

Het begin van de iWatch

Het begon met de eerste generatie die in 2014 werd uitgebracht. Deze generatie was de meest basic variant die nog steeds op deze site te koop is voor een lage prijs. Deze eerste iWatch was de eerste Apple smart watch die beschikte over het karakteristieke design van dit horloge: een rechthoekige vorm met afgeronde hoeken inclusief draaiwieltje zoals je deze ziet bij normale horloges. Waar je deze bij een horloge kunt gebruiken om de tijd bij te draaien, heeft dit draaiwiel van de iWatch diverse functies. Deze kan gebruikt worden voor diverse toepassingen, zoals bijvoorbeeld het inzoomen van het beeld.

De eerste iWatch, en ook de latere generaties van dit smart horloge, zijn in de drie versies verkrijgbaar. Ten eerste is er de standaard Apple Watch. Deze uitvoering is gemaakt van roestvrij staal en de grootte is gemiddeld. Daarnaast kun je kiezen voor een iWatch die gemaakt is van aluminium. Deze wordt ook wel de Apple Watch Sport genoemd. Tot slot kun je kiezen voor de Apple Watch Edition, die gemaakt is van keramiek en hierop lijkende materialen. Tevens heb je de keuze uit diverse banden voor je horloge. Zo kun je ook variƫren qua look. Andere kleuren banden voor andere soorten kleding, bijvoorbeeld.

De volgende generaties van de iWatch

Hierna volgde de tweede generatie van de iWatch. Hierbij kan er gekozen worden tussen twee varianten: de Series 1 en de Series 2. Het verschil tussen deze twee edities zit hem vooral in de specs van de respectievelijke varianten. Series 1 is in vele opzichten vergelijkbaar met de eerste generatie van de iWatch. Zo maakt deze eerste variant ook gebruik van de Apple S1 processor, zij het dat het een dual-core uitvoering is van deze processor.

Series 2 beschikt over veel meer applicaties. Ten eerste is dit de eerste iWatch die gebruik maakt van de Apple S2 processor. Dit is een verbeterde en snellere versie van de eerste uitgave. Maar dit is niet de enige verbetering van deze generatie. Zo past dit horloge zich aan op de hoeveelheid licht die aanwezig is in de omgeving. Zo is de display nooit te licht of te donker. Daarnaast kun je tot ongeveer 50 meter onder water met dit horloge. En ook de ingebouwde GPS is een nieuwe feature waar consumenten gretig gebruik van maakten.

Op deze generatie volgde de derde generatie van de iWatch. Deze generatie werd voor het eerst in 2017 uitgebracht. Er waren twee grote verschillen ten opzichte van de tweede generatie van de Apple Watch. Ten eerste bezat deze gadget een ingebouwde hoogtemeter. Daarnaast was het voortaan mogelijk om met 4G te werken middels dit apparaat. In 2018 volgde de vierde, en voorlopig laatste, generatie van de iWatch. Wat gelijk opvalt is het geheel vernieuwde design. Zo is dit smart horloge groter en lijkt het scherm net wat meer op de smartphones van Apple. Belangrijkste nieuwe feature van deze generatie is de ECG functie waarmee hartritmestoornissen vastgesteld kunnen worden. Een noodzakelijkheid voor hardlopers en sporters.