Nieuwe wijzerplaten Apple Watch

Californië

De eerste nieuwe wijzerplaat is Californië. Dit is een mix tussen Romeinse en Arabische cijfers en iconen. Je ziet dit type wijzerplaat vaak terug op Rolexen. In watchOS 6 kun je ook je Apple Watch van deze wijzerplaat voorzien. Er zijn een aantal varianten.

Je kunt de Californië-wijzerplaat in zes kleuren kiezen. Bovendien is het bij de zwarte variant mogelijk om de kleuren van de cijfers en iconen in te stellen. Je kunt kiezen voor een schermvullende of cirkelvormige variant. Op eerstgenoemde is plaats voor twee complicaties, terwijl de ronde variant er plaats heeft voor vijf. Ten slotte kun je ook de weergave van de cijfers aanpassen. Naast een mix van cijfers en iconen, kun je ook kiezen voor alleen cijfers of alleen iconen.

 

Verlooptint (Gradiënt)

Voor iedereen die van een kleurrijke Apple Watch houdt, is er in watchOS 6 de nieuwe wijzerplaat Gradiënt of in het Nederlands Verlooptint. Je kunt bij deze wijzerplaat uit talloze kleuren kiezen en de stijl van een verloop aanpassen. Het verloop kan in het midden zitten, of de grote en/of kleine wijzer volgen.

Je kunt tevens kiezen uit een variant die het volledige scherm vult en geen plaats voor complicaties heeft, of een ronde variant met plaats voor vijf complicaties.

 

Cijfers Duo en Mono

Mag het groot en duidelijk? Dan zijn de nieuwe cijfers-wijzerplaten van watchOS 6 wellicht iets voor je. Apple biedt Cijfers Duo, die het uur en de minuut groot in beeld zet, en Cijfers Mono, die alleen het huidige uur als cijfer toont, met wijzers in beeld voor de minuten. Extra keuzes zijn hier de kleuren en weergave van de cijfers. Je kunt ten slotte ook nog kiezen tussen Romeinse, Westerse of Arabische cijfers.

 

Zonnestand

De Zonnestand-wijzerplaat is geïnspireerd door de ouderwetse manier van tijdwaarneming. De zonnestand en zonnehoogte bepalen de tijd. Daarnaast is er een analoge of digitale wijzer die tegen de zon in beweegt. Je kunt bij deze wijzerplaat zelf kiezen tussen analoog en digitaal. Door aan de Digital Crown van je Apple Watch te draaien, kun je de stand van de zon op ieder moment volgen. Er is plaats voor vier complicaties.

Voor de duidelijkheid: de Zonnestand-wijzerplaat van watchOS 6 is een aanvulling op de bestaande Astronomie-wijzerplaat die al op de Apple Watch zit. Het is geen vervanger.

 

Modulair compact

Deze wijzerplaat is een mix van de Infograaf en modulaire wijzerplaat. Er is plaats voor drie complicaties, waaronder één grote complicatie. Laatstgenoemde is handig voor bijvoorbeeld Muziek-apps of je Gezondheid-data. Daarnaast is er een digitale of analoge klok. Je kunt de kleur instellen op één focuskleur. Dat maakt de wijzerplaat wat rustiger, met minder door elkaar gebruikte kleuren.

 

bron: https://www.onemorething.nl/