Betalen met de Apple Watch 2

iWatch refurbished - iWatch24.nl

Zoals beloofd in het bericht van vorige week, besteden we vandaag aandacht aan het betalen met de Apple Watch 2. In eerdere blogs hebben we veel aandacht besteed aan de release van de Apple Smart Watch 2, Lifestyle functies van de Apple Watch 2 , het design van de Apple Watch 2 en de Glances van de Apple Watch 2. Deze berichten vindt je terug in onze nieuwsrubriek.

Nieuwe mogelijkheden met de Apple Watch 2: betalen

Betalen met de Apple Watch 2, is een belangrijke nieuwe eigenschap van de nieuwste smartwatches van Apple. Dat werkt op de manier, zoals we wel gewend zijn van het ‘contactloos betalen’ met je pinpas. Dit wordt gesteund door Apple Pay. Ook mensen met een oudere iPhone kunnen straks contactloos betalen dankzij de Apple Watch. Apple Pay ondersteunt contactloos betalen voor de iPhone 5 en nieuwere modellen.

Wat heeft dit met de Apple Watch 2 te maken? Nou, het volgende: Om contactloos te kunnen betalen, heb je namelijk een zogenaamde NFC-chip nodig. Deze NFC-chip zit dus al in de iPhone 6, iPhone 6 Plus en natuurlijk de nieuwste iPhones, de iPhone 7. In oudere iPhone-modellen, zit deze chip nog niet. Toch heeft Apple beloofd, dat Apple Pay gaat werken vanaf de iPhone 5.

Maar nu komt het: deze NFC-chip zal óók in de nieuwste smartwatches van Apple zitten. En omdat de Apple Watch te koppelen is aan iPhone 5 en nieuwere iPhone-modellen, zal betalen vanaf de smartwatch óók mogelijk zijn. Immers, elke keer dat je je smartwatch om je pols doet, moet je deze ontgrendelen. Dat kan door middel van een pincode of een Touch ID van Apple. Zolang je de Watch om je pols hebt, hoef je hem niet opnieuw te ontgrendelen. Bijvoorbeeld voor wanneer je iets wilt betalen via Apple Pay. Dat maakt het afrekenen snel en simpel. Zo kun je je iPhone lekker in je broekzak houden.

Meer over Apple Pay

Op het moment van release van de Apple Watch 2, zal Apple Pay nog niet beschikbaar zijn in Nederland. Echter, de streefdatum hiervoor zal nog vóór het einde van dit jaar zijn. Met Apple Pay is het voor gebruikers mogelijk om draadloos te betalen. Hiervoor is het echter wel belangrijk, dat zowel de Apple Watch of iPhone, als de betaalterminal NFC-ondersteuning biedt. Door het toestel simpelweg tegen de terminal aan te houden, wordt de betaling voltooid. Door middel van een unieke code (die steeds wordt gegenereerd) voor elke keer dat je afrekent, blijft het veilig en behoud je zelf de controle. Je creditcardgegevens blijven alleen voor jou zichtbaar.

 

Tot slot

Iedere week geven we meer informatie over de nieuwste features van de Apple Watch 2. Deze keer was het de beurt aan het betalen met de smartwatch. Een belangrijke eigenschap voor deze gadget. Blijf ons blog dus volgen, om meer te weten te komen over de nieuwste gadget van Apple. Mocht je iets zijn opgevallen, deel het dan vooral met ons in de comments.

De vanaf prijs van de Apple Watch 2 is €420,-. Preorder hem in onze winkel.