Apple Watch 2 review

Apple Watch 2 review: Iedere week komt iWatch24.nl met nieuwtjes over de nieuwste iWatch van Apple, de iWatch 2. Vorige keer gaven we meer informatie over de functionaliteit Apple Pay. Deze handige betaalmethode zit in de Apple Watch 2. Zo legden we dat dit werkt dankzij de NFC functie van de Apple Watch. En hoe deze compatibel is met de nieuwste iPhones. Verwacht wordt, dat Apple Pay later dit jaar beschikbaar zal worden in Nederland.

Review Bediening Apple Watch

Deze week gaan we dieper in op de bediening van de Apple Watch. De Apple Watch kan namelijk op drie verschillende manieren bediend worden:

  1. Met het touchscreen
  2. Met het draaiwieltje;
  3. En met een drukknop aan de zijkant.

Dit lijkt erg uitgebreid voor een kleine gadget zoals de Apple Watch. Dit zal alles te maken hebben met het streven van Apple om haar producten en diensten zo veelzijdig mogelijk aan te bieden. De smart gadgets van Apple bieden altijd een hoge toegankelijkheid. Ze zorgen voor snel gemak en dienen jouw leven gemakkelijker te maken. Het vergemakkelijken van zaken zoals de interface en bediening van de smart gadget staat dan ook altijd centraal bij Apple. Laten we nu iets dieper ingaan op de drie bedieningspanelen van de Apple Watch:

Het touchscreen.

Het touchscreen van je Apple Watch 2 kun je gebruiken om een app te gebruiken. Je kunt hem hiermee openen, swipen (van links, rechts, boven en onder) door verschillende schermen. Van boven naar beneden scrollen kan ook met het touchscreen, maar ook met de kroon. Scrollen met de kroon is wellicht een wat secuurdere methode dan scrollen met het touchscreen. Verder bestaat er nog zoiets als de ‘Force Touch’-techniek. Deze techniek helpt je om de mogelijkheden binnen een app te openen. Denk aan het selecteren van items en verplaatsen van emails. Dit is een erg handige functionaliteit voor professionele gebruikers.

Het gebruik van de kroon.

De kroon van de iWatch zul je waarschijnlijk voornamelijk prettig vinden om mee te scrollen. De kroon is een snelle scroll-methode en is natuurlijk handig als je gericht op zoek bent naar een app of bepaalde item op je iwatch. Daarnaast kun je de kroon ook gebruiken om in te zoomen. Siri roep je overigens ook op met de scroll-functie. Bij 1 keer drukken kom je bij het scherm dat een tijdsaanduiding geeft. Bij 2 keer drukken kom je in de door jou als laatst gebruikte applicatie. Als je de kroon een tijdje ingedrukt houdt, roep je grote vriend Siri op. Dat kan overigens ook door ‘Hé Siri’ uit te spreken wanneer het scherm aanstaat.

Het drukknopje aan de zijkant.

Het laatste bedieningsknopje van de Apple Watch, is het drukknopje aan de zijkant van de smartwatch.  Als je deze indrukt, krijg je favoriete contactpersonen te zien. Deze stel je in op je iPhone. Het werkt dus als een snelkoppeling naar je favoriete contactpersonen. Dit is een ontzettend fijne manier om bijvoorbeeld een iMessage snel te kunnen versturen. Wanneer je weer op het knopje drukt, dan kom je weer terug in het scherm waar je daarvoor was. Je gebruikt dit knopje bovendien, als je de smartwatch helemaal uit wilt zetten. Of bijvoorbeeld om de smartwatch op batterij-spaarstand of op slot te zetten.

Tot slot

Iedere week geven we in een review meer informatie over de nieuwste features van de Apple Watch 2. Deze keer was het de beurt aan het bedieningspaneel van de smartwatch. n een volgend deel van deze blog over de Apple iWatch, gaan we verder in op de functionaliteit ‘iMessage’. Dit ontzettend toffe feature van de smartwatch zul je waarschijnlijk zeer interessant vinden. Blijf ons blog dus volgen, om meer te weten te komen over de nieuwste gadget van Apple. Mocht je iets zijn opgevallen, deel het dan vooral met ons in de comments.

De vanaf prijs van de Apple Watch 2 is €420,-. bestel hem in onze winkel.