Apple is aangeklaagd om adverteren bij zoekterm ‘iWatch’

iWatch aanbieding - iWatch24.nl

Apple is aangeklaagd om adverteren bij zoekterm ‘iWatch’

Halverwege 2015 werd Apple aangeklaagd voor het adverteren met het zoekwoord ‘iWatch’ in Google. De Apple Watch-maker toont reclames bij die zoekopdrachten voor hun smartwatch.

Probendi, een Iers bedrijf dat software ontwikkelt, heeft een rechtszaak aangespannen tegen Apple in Milaan.

Probendi heeft het merkenrecht geregistreerd voor iWatch in heel Europa. Momenteel heeft Probendi overigens geen product dat iWatch heet. Wel heeft het bedrijf vorig jaar enige inspanningen gedaan om een iWatch op de markt te brengen, zonder succes.

Sinds 2008 heeft het bedrijf het merkenrecht in handen. De aankondiging van de Apple Watch kwam pas veel later, namelijk in 2014.

Eis: 87 miljoen euro

‘’Apple heeft systematisch bezoekers die op Google zoeken naar ‘iWatch’ doorgestuurd naar hun eigen websites met advertenties voor de Apple Watch’’, zo staat er in de aanklacht volgens Bloomberg.

Apple zou volgens Probendi nooit op verzoeken dan wel bezwaren hebben gereageerd. Google laat weten niet verantwoordelijk te zijn voor de geboden links.

Volgens Probendi is het merkenrecht op de iWatch maar liefst 87 miljoen euro waard. Het is niet bekend wat Probendi exact eist van Apple. De eerste zitting vond plaats op 11 november.