5 Geruchten over de Apple Watch 2

Terwijl de Apple Watch op dit moment nog de best verkochte smartwatch is wordt er al uitgekeken naar het tweede model; de Apple Watch 2. De eerste Apple Watch was een goede test om te zien of het grote publiek er klaar voor was. De Apple Watch 2 moet een nog groter publiek gaan aanspreken om het tot een echt succes te laten worden. Dit betekent dat de bestaande issues met de eerste versie opgelost moeten worden en dat er nieuwe features moeten komen. Gaat dat ook gebeuren? Dit zijn de Apple Watch 2 geruchten:

 

1. Releasedatum tegelijk met de iPhone 7

De wereld kijkt ieder jaar met veel plezier uit naar de nieuwe iPhone. Dit jaar wordt het de iPhone 7. Geruchten vertellen ons dat de Apple Watch 2 in september 2016 gepresenteerd gaat worden. Als dit het geval is dan wordt de smartwatch waarschijnlijk tegelijk met de iPhone 7 gepresenteerd.

2. Zelfde batterijduur

De Apple Watch 2 krijgt dezelfde batterijduur als de eerste versie. Dit wordt door verschillende bronnen gemeld. De huidige Apple Watch gaat niet lang mee waarbij verschillende gebruikers nog maar 30 tot 40 procent van de batterij over hebben aan het einde van de dag.

3. Waterdichtheid

De Apple Watch wordt waarschijnlijk waterdicht. Apple verbetert de waterdichtheid voor de nieuwe Apple Watch van IPX7 naar een IP67 standaard. De huidige Apple Watch is waterdicht voor een korte periode ondergedompeld in water. De nieuwe Apple Watch zal mogelijk langer onder water kunnen blijven.

4. Meer prijsklassen

Apple komt mogelijk met meer prijsklassen voor de Apple Watch 2. Er komt een extra of zelfs meer versies tussen de duurste 42mm Watch van bijna 1.000 euro en de 10.000 euro variant. Er worden mogelijk meer modellen geïntroduceerd met verschillende premium cases en materialen.

5. Loskoppeling van de iPhone

De preview van watchOS 2 dat eerder dit jaar getoond werd laat zien dat Apple van plan is om de Apple Watch meer op zichzelf te laten staan. Het toestel wordt dan meer ontkoppeld van de iPhone.